Foto: Elsbeth Parmentier

Voor het eerst in de clubhistorie neemt deBoer Taverzo komend tafeltennisseizoen deel aan de Champions League. Op 17 juli 2020 weet de Zoetermeerse club welke tegenstander het treft in de voorronde van het belangrijkste clubtoernooi van Europa.

Taverzo neemt aan de voorronde van het toernooi deel door een wijziging in de opzet van de Champions League. De beste acht clubs van Europa zijn sowieso rechtstreeks geplaatst voor het toernooi en de nummers 9 tot en met 16 op de ranking spelen een voorronde. De verliezers gaan naar de Europa Cup, de winnaars zijn gekwalificeerd voor de  Champions League. Omdat Taverzo twaalfde staat op de plaatsingslijst, hoort het op vrijdag 17 juli de tegenstander. De Europese bond besloot onlangs de plaatsingslijst niet meer af te laten hangen van de namen op een teamlijst, maar te kijken naar de behaalde resultaten over de afgelopen 3 jaar. De twaalfde plek op de plaatsingslijst is een beloning voor de goede en constante resultaten van de afgelopen 3 jaar van deBoer Taverzo in Europa. Vorig seizoen haalde de ploeg nog de kwartfinale van de Europa Cup.

Droom die uitkomt
“De man die aan de basis stond van de topsport ambities in Zoetermeer en inmiddels coach is van het team is Ruud van Graafeiland”, zo schrijft Taverzo in een persbericht.  Onlangs nog liet hij mensen bij de club weten dat een Europees avontuur er het komende jaar niet zou komen. Van Graafeiland daarover: ‘Eerste zorg afgelopen periode was uiteraard de gezondheid van de mensen. Maar ook de gezondheid van de stichting die de middelen probeert te verkrijgen om in de eredivisie en in Europa te kunnen spelen. We hebben daarbij Europa in eerste instantie uit ons hoofd gezet en werden blij verrast door reacties om ons heen om de mogelijke deelname in Europa niet te laten schieten. Supporters, tafeltennisliefhebbers en de gemeente Zoetermeer deden een indringend beroep op het team. Dat we nu de kans krijgen om in de Champions League te spelen tegen de allerbeste teams is een droom die uitkomt.’

Hieronder het schema voor Taverzo richting de Champions League.